Gandrup Præstebolig

Beskrivelse

Den nye Sognegård i Gandrup er en moderne fortolkning af det eksisterende Sognets hus. Gennem sine hvide vinduesprofiler, samt tilbagetrukne mursten i facaden, skabes der en klar sammenhæng mellem Sognegården og Sognets hus. Der er dog lavet fortolkninger af de enkelte elementer, der sikre at boligen opnår et nutidigt udseende, samt lader Sognets hus stå som sit eget selvstændige byggeri, med sin egen historie og arkitektoniske udseende. Sognegårdens organisation er baseret på det eksisterende koncept fra Sognehuset, med den centrale

gang gennem bygningen, der både fordeler og opdeler de forskellige funktionen. Gangen breder sig ligeledes ud som et fælles areal i form af stue, spisestue og køkken, der agerer som hjertet af byggeriet. Dette er med til at sikre en genkendelighed når man bevæger sig mellem de to byggerier. Værelserne er organiseret således at soveværelset at alle vender med direkte adgang til have eller terrasse. Samtidigt er præstens værelse adskilt fra de øvrige værelser, dette sikre at det interne privatliv er bevaret. Netop privatlivet i boligen er der taget højde for ved at den offentlige indgang til kontoret er placeret som den første indgang man ankommer til. Derved bliver kontorafdelingen en integreret del i boligen, der sikre privatliv samt gode forhold for besøgende.

Boligen er indrettet for at sikre gode dagslysforhold i alle rum. Særligt stuen der byder på et højloftet rum der går til kip, med ovenlys der skaber et roligt og behageligt opholdsrum. Stuen har direkte adgang til den sydvendte terrasse og have. Pejsen i midten af rummet agerer rumdeler, der skaber en naturlig opdeling mellem ophold og spise/ køkken område. Løsningen sikre en stadig god sammenhæng herimellem og at det luftige of lyse rum bevares.

Særligt det høje stueområde er igen inspireret af Sognehuset og dets forhøjede lofter, der gennem sine karnaplignende forhøjninger er med til at sikre at rummet bliver lyst og luftigt.

Bygherre

Øster Hassing-Gåser Meninghedsråd

Beliggenhed

Gandrup

Budget

4.8 mio 

Areal 

235 kvm.