​Redmark, Aalborg

Beskrivelse

Bygningens ydre fremtoning

Bygningens ydre fremtoning kan i dag virke lidt tung og uinspireret, hvilket primært skyldes de meget massive balkon-brystninger og håndlister.

For at give et lettere udtryk foreslår vi en reduktion af betonbrystningen og opsætning af et glasværn på balkonerne, indfarvet i en grønlig nuance der giver et let og luftigt præg.

For at give bygningen et enkelt og nutidigt udtryk, foreslår vi en hvid vandskuring af den gule teglsten i stueetagen, samtidig foreslår vi, at de hvide søjler males i antracit grå, dette vil være med til at give bygningen et mere horisontalt præg.

Hovedindgang og synlighed

I forbindelse med hovedindgangen til Nielsen & Christensens firma-domisil, er der i dag trækgener fra karusseldøren, selv om der er monteres varmegardin i forbindelse med karrusellen, er det ikke tilstrækkeligt i den kolde tid af året, i forhold til at medarbejderne arbejdsplads i den åbne receptionen.

​Vi foreslår derfor et regulært opvarmet vindfang, til at tage hånd om problemet, afgrænset med både karrusel- og skydedøre. Her vil vi flytte kararusseldøren ud som indgangsdør til vindfanget, hvortil der ligeledes vil være placeret handicap adgang som idag.

Som adgangsdør til receptionen er der indtænkt skydedøre, som ikke optager vigtig plads i receptionen. Det foreslås at hele vindfangets gulv bliver en stor måtte, så man undgår at vand, sne og sjap trækkes med ind i bygningen.

​Vindfanget vil være med til at skabe en tydeligere og mere markant indgang end tilfældet er i dag. Glasværnet fra balkonerne fortsætter ud over vindfanget og får dermed integreret denne tilbygning naturligt til den eksisterende bygning.

På den østvendte væg ved det nye vindfang tænkes firmaets logo opsat for en yderligere understregning af indgangen.

Åbenhed, modtagelse og luft

Når man bevæger sig ind gennem vindfanget, er det første man ser, receptionsskranken som vi foreslår udformet som en del af et cirkelslag, hvilket giver en blød og imødekommende modtagelse og selve formen leder fint rundt i lokalet mod højre eller venstre, alt efter hvor man skal hen.

Trappen til førstesalen er tænkt renoveret for at give et mere elegant og let udtryk, med et glasværn af samme type og farve i glas som udvendigt værn, trinene er foreslået i hærdet lamineret glas med et sandblæst elegant look.

​Væggene i receptionsområdet er tænkt neutrale i en hvid nuance, men for at give lidt karakter til lokalet foreslår vi en lun gul/orange farve på toilet-kernen, som danner baggrund for receptionsskranken. Gulvet tænkes belagt med store, relativt lyse klinker i en meget stor størrelse 1200x600 mm samt 1200x100 mm lagt i et varieret forbandt der giver et levende og nuanceret gulv, samtidigt med at det naturlige lys trækkes med ind i lokalet.

Det foreslås endeligt at der etableres et nyt vindue i forbindelse med den nye lounge, der vil give et mere lyst helhedsindtryk.

Bygherre

Remark

Beliggenhed

Hesseris bymidte 6. Aalborg 9000

Opført

2015

Byggesum

6 mio eksl. moms​