Udvidelsen af kirkecenteret tager afsæt i det eksisterende byggeri, for at skabe en stærk sammenhæng, der stadig sikrer at man kan læse historien i de to afdelinger af byggeriet.

Det eksisterende kirkecenter består af en række sammensatte saddeltagsbygninger der i sammenhæng skaber dets karakteristiske udtryk. Særligt mod Nibevej bliver dette koncept særligt synligt, hvor sammenspillet mellem de forskellige størrelser og højder af saddeltaget, skaber sit velkendte udtryk i bybilledet.

For at skabe en fortsættelse, men stadig bevare den historiske sammenhæng af byggeriet, er der skabt et lignende facadeudtryk, ved at placerer en række sadeltagsbygninger i række efter hinanden.

De enkelte saddeltagskonstruktioner er forskudt i forhold til hinanden, i sammenspil med det eksisterende kirkecenter. På den måde brydes votummet op, således det fremstår som mindre bygninger i sammenspil med hinanden. Dette giver associationer til det mindre landsbysamfund, hvor sammenhæng og hjælpsomhed var i højsædet. Nogle af de værdier som kirken og kirkecenteret i stor grad bevarer i samfundet.

Overordnet kommer byggeriet til at fremstå som et sammenspil af forskellige saddeltags volumener der skaber en stærk sammenhæng gennem både den eksisterende og den nye del af kirkecenteret.​

Bygherre
​Aars meninghedsråd

Beliggenhed
Aars Kirkevej 5

Opført
2020

Areal
ca. 400 kvm.

Bygherre
​Aars meninghedsråd

Beliggenhed
Aars Kirkevej 5

Opført
2020

Areal
ca. 400 kvm.